sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

# 10

Täällä mä olen. :-)

Anteeksi, ei vaan ole kiinnostanut koko bloggaaminen y-h-t-ä-ä-n. Jospa tämä tästä.

"On päiväuniaika. Lasken molemmat lapset omiin sänkyihinsä erihuoneisiin. Molemmat mylläävät aikansa ja nukahtavat. Nyt, nyt on minun aikani. Sodastream on valmiiksi hapotettua ja lurautan joukkoon korkillisen makua. Otan pakkasesta jäätelön ja pöydältä lehden. Marssin takaterassille, levitän aurinkosuihketta käsivarsilleni ja istahdan. Jäätelön syötyäni en malta jäädä lukemaan lehteäni. Haluan kastella kukkia, pyykit pitää ripustaa, ruokaa laittaa, roskat viedä ja posti hakea, siivotakkin pitäisi... Otan hörpyn limsastani ja päätän hillitä itseni,koska edellämainitut voi tehdä lastenkin kanssa. Selaan hermostuneesti vaan lehteä eteenpäin aina viimeiselle sivulle asti ja lasken sen alas. Nousen ylös ja marssin hakemaan kastelukannun jonka täytän kodinhoitohuoneen altaassa vedellä. Kastelen porkkanat, sipulit, tillit, persiljat, pinaatin, kesäkurpitsat, kehäkukat ja ruohosipulin. Noin. Menen takaisin lehden luo ja luen rauhassa muutaman sivun kunnes mieleeni juolahtaa että jos nyt laittaisin pyykit kuivumaan, ne kuivuisi ihanasti auringossa ja tuulessa ja voisin ottaa ne illalla jo pois. Näin teen ja hetkenpäästä pyykit roikkuvat narulla. Katson kelloa ja alan odottaa miestä kotiin. Siinä odotellessa käyn laittamassa grillattavat makkarat ja maissit valmiiksi. Leikkaan salaatin ja sekoitan fetat joukkoon. Viipaloin muutaman oliivin ja leikkaan tuoretta ruohosipulia. Noin, valmista. Menen ulos ja kuulen skootterin äänen. Nyt hän tulee. Kävelen etupihalle hänen luokseen ja sanon että lapset nukkuvat sisällä, muista olla hiljaa. Nyt on levollisempi olo, perhe on koossa ja kaikki on hyvin ja rauhallista. Menen takaterassille, aurinko paistaa yhtä. Istun aurinkotuoliini ja avaan facebookin. Selaan päivityksiä, tammoja, avaan linkkejä ja luen yksityisviestejä. Mies kävelee sisäkautta terassille mukanaan lapset. Mitä? Herätitkö ne? Ei, lapset nukkuivat jo. Katson kelloa, mietin ja totean että kaksi tuntia, hyvä. Kuitenkin jään itse ihmettelemään, mihin aika katosi. Juuri kun olin rentoutumassa. Voi, olisimpa nauttinut aijemmin."

Kuulostaako tutulta?

Tietenkään kaikki päivät ei mene noin. Lapset eivät todellakaan nuku jokapäivä samaan aikaan päiväuniaan. Eikä jokapäivä paista aurinko. Eikä me grillata jokapäivä.

Kesällä päivät vaan menevät niin niin paljon nopeammin ja leppoisammin. Isosisko juoksee pihalla pelkkä t-paita päällä harjoitellen kuivaksi. Pikkuveli pötköttää hyttyssuojan alla vaunuissa tyytyväisenä. Terassilla on pienenpieni allas tytön vesileikkejä varten, joissa hän viihtyisi vaikka kokopäivän. Ruoka ei tahdo maistua kuin vauvalle ja paremmin meille muille menee alas hiilihapotettu vesi ja jäätelö.

Meillä menee hyvin, elämä on nauttimisen arvoista ja mukavaa!

Tänään tosin kävin viisaudenhampaan poistossa päivystyksessä ja voin kertoa että ON KIPEÄ!
Tulevasta viikosta on kuitenkin tulossa kiva, koska kummityttömme saapuu kesävieraaksemme. Ohjelmassa on kotieläinpuistoilua lähikunnassa, uimista sään salliessa, heppojen katsomista, jäätelönsyöntiä ja kaikkea muuta kivaa!

Nyt kello on taas ihan liikaa ja tekisi mieli turista enemmänkin kuulumisia, mutta ensikerralla sitten!

ps. kesälomasuunnitelma part 1

Tästä lisää myöhemmin....

9 kommenttia:

  1. Ihana tuo kartalle suunniteltu reitti! Itsekin haaveilen samanlaisesta, mutta kun ei ole omaa autoa niin pitäisi ensin saada sovitettua aikataulut yhteen vanhempien kanssa. Mutta ehkä sitten joskus kun on varaa hankkia ja pitää sitä omaa autoa :3 Norjan maisemat <3

    Itsellä on viisaudenhampaan (tai kahden) poisto edessä syksyllä, ja pelottaa jo nyt niin pirskatisti!:D Otettiinko sulta ylä- vai alahammas? Multa lähtee molemmat alahampaat joko kerralla tai erikseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissusta lisää myöhemmin! ;)

      Multa poistettiin yläviisuri, eikä itse poisto tuntunut miltään. Puuduttaminenkaan ei sattunut mutta tuntui inhottavalta. Kuitenkin nyt särkee suuhun ja sain antibioottikuurin koska toinen viisuri oli tulehtunut. Mut kyl tää tästä.. :) tsemppiä!!

      Poista
  2. Ai hurja, en oo tajunnu että meette noin pitkälle :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, mihis sä meinasit meidän lähtevän? :D

      Poista
    2. No johku likemmä Ruotsin rajaa ja etelämpään

      Poista
  3. Kiva kuulla sinusta! :-) Ikimuistoista kesää teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)
      kiitos, uskoisin että tuo reissu jää vahvasti mieleen!! :)

      Poista
  4. Poiketkaahan meillä jos tosiaan tuon reissun teette ja ollaan kotona:). Näyttää että meidän kotikaupunki osuu reissullenne. Mekin aiomme suomeen niin ei koko kesää olla täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joooo! Ois huisia! :) kiitos kutsusta!
      Juu siitä teidän ohi me mennään ja heinäkuun lopussa siis :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Muistathan kunnioittaa yksityisyyttämme julkaisematta meidän henkilökohtaisia tietoja, kiitos!