perjantai 11. lokakuuta 2013

# 34 - sävy sävyyn

Lukijani pyysi kertomaan, mitä pukea vauvalle ulos näillä leudoilla syyskeleillä. Tärkein muistisääntö on se että vaatteet mätsäävät repun kanssa! 


Eiku.....?! Hihi, vitsivitsi.. :) Hauskasti vaan sattui olemaan meillä villasukat ja pipo repun väreihin mätsäävät. :-)

Juu eli meidän pikkuveikka ei ole oikein lämminverinen, muttei kylmäkään. Hän on aika sellainen neutraali-tyyppi kaikinpuolin ja mitään vk- tai toppahaalaria on ihan turha laittaa hälle päällä koska se on liikaa, mutta sitten taas yksi kerros jaloissa lämmikettä liian vähän.

Meidän jätkällä oli siis päällään tänään ulkoilessa body, sukat ja housut. Niiden päällä oli neulehaalari jossa on umpinaiset kärjet, eli ns villasukat. Käsiin laitoin vain tavalliset sukat, kädet kun on yleensä hällä tuolla minua vasten niin pysyy hyvin lämpöisenä. Sitten laitettiin pipo päähän ja toiset villasukat villahaalarin päälle ja valmis. Jalat jotka on näkyvissä kokoajan (jos ei käytä kantotakkia tai ponchoa) on tärkeä muistaa suojata. Esimerkiksi juurikin villasukilla, karvatossuilla, toppatossuilla.. Kenkiä en suosittele vauvalle joka ei kävele tai möyri maassa, koska kengät harvemmin pitää liikkumattoman lapsen jalat lämpöisenä. 


Kaulaan olisin voinut laittaa vauvalle vielä huivin/kaulurin tai sitten vaihtoehtoisesti pipon alle kypärämyssyn. Niska ja kaula tuossa hommassa on helposti paljaana niin kantajalla kuin kannettavallakin. Eli siis myös kantajan kannattaa huomioida kaulan suojaaminen. Takkia ei saa kiinni jos se ei ole kantamiseen tarkoitettu malli (tai isokokoisen miehesi takki), joten siitäkään ei tule yhtään suojaa etupuolelle. Kantajan kaulaan laitettava lämmike ei kuitenkaan kannata olla mikään paksu ja muhkea huivi, koska sellain kanssa tulee kuuma ihan hetkessä. Kaulan lämmikkeenä toimii esimerkiksi ohut kauluri tai buff-huivi. Myös jotkin kevyet tuubihuivit voisi olla hyviä. Poolopaita on ihan ykkösvalinta, koska siitä saa lämmikettä kaulasta lantiolle saakka, mutta sen kanssa ei taas onnistu imettäminen (ainakaan niin yksinkertaisesti kuin kaula-aukosta venyttevän kanssa, tai sitten ihan oikean imetyspaidan kanssa joka on varustettu luukulla)


Vaikka ilmat tästä vielä kylmenevät, niin meillä on silti varmasti jonkinaikaa käytössä tämä varustus. Vauva on kuitenkin tiiviisti kantajaa vasten ja varsinkin jos kantaja liikkuu, niin kyllä siinä on lämmin molemmilla osapuolilla.

 Pukeutumisesta vielä sen verran vinkkinä, että kun aijot lähteä ulos niin että kannat vauvaa repussa tai liinassa, niin pue kengät itsellesi ennen vauvan kyytiin laittamista. Se kyllä onnistuu laittaa kengät vaikka vauva olisikin kyydissä, mutta itsellä ainakin tuntuu päässä voimakas paine kumartuessani eteenpäin ja aika jäykkää puuhaa se kyllä on, varsinkin jos on sidottavat kengät kyseessä. 

Itse laitoin repun takin alle, se lisää huomattavasti kantomukavuutta ja suosittelen sitä niin kauan kun itse vain tarkenee. Talvella se ei tavallisen takin kanssa ole okein mahdollista ja silloin kannattaa huomiota että sinne takin alle ei itselle kannata laittaa kuin jokin ohut pitkähihainen, koska kun takki on kiinni ja vauva kyydissä niin siinä jos missä kuuma tulee.


Nämä ulkoilut hoidettiinkin puiston sijaan omassa pihassa. Minulla on ollut aamusta asti maha sekaisin ja kurisee kummallisesti, niin en uskaltanut lähteä tämän kauemmas kotoa. Kuvat otti naapurini joka sattui kävelemään ohitse kun olimme pihalla (ja myös koira on hänen)

3 kommenttia:

 1. kiitos! :) ehkäpä huomenna uskaltaudumme kokeilemaan! KANTOreppu (huom,huom!) mahdollistaisi metsässä samoilun, T meinaan rakastaa sitä! tuplarattaiden kanssa on vaan jokseenkin vaikeaa mennä polkuja pitkin ;)

  VastaaPoista
 2. Voi Veera!

  Seurasin sitä sun edellistä blogia ihan hulluna ja olin ihan down kun laitoit sen salasanan taakse. Hyväksyit ensin minut lukijaksi, mutta sitten tuli joku "liikaaSeuraajiaJaOsaPitääPoistaa"-härdelli, ja jäin laskuista... Seurasin sitä seurantablogia, jossa ilmotit pojan syntymästä, mutta sekin jäi sitten unholaan kun et sinne mitään lisäillyt...

  Nyt about viikko sitten tulit jostain mieleen ja yritin googlettaa sun nimellä, tytön nimellä, teidän ´uskonnolla`, kaikella mitä muistin. Ei löytynyt millään. Seuraan kuitenkin ystäväsi Madden blogia ja sieltä huomasin sun kommentoineen! Oon niin innoissani kun oon löytäny teidät uudelleen ja alankin nyt lukemaan postauksia läpi :)

  Kaikkea hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii jee! Tervetuloa taas remmiin!!! :-)

   Sinulle myös! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Muistathan kunnioittaa yksityisyyttämme julkaisematta meidän henkilökohtaisia tietoja, kiitos!