lauantai 10. elokuuta 2013

# 18 - No se khh

Olen tässä miettinyt, että vaikka talvella onkin helposti synkkää ja ankeaa, on pimeää ja kylmää, niin kyllä silti kesä on ihmiselle kuluttavinta aikaa. Varsinkin omakotitaloasujalle ja ainakin minulle!

On aurinkoinen päivä. Sää on ihanteellinen ulkona olemiseen ja puuhasteluun, mutta kun hommaa olisi sisälläkin. Itseasiassa sisällä tehtävät hommat olisivat enemmän ensisijaisempia kuin ulkona tehtävät, jotka voi tehdä vaikka ensiviikolla, jos ei muuten. Silti sitä kokee olevansa kahden tulen välissä. Ollakko nyt ulkona, kun sää ja lapsetkin (!!) sen sallii, vai ollakko sisällä, koska se nyt vaan olisi miltein pakollista?

Lopputulos on, että keikun kodinhoitohuoneen ulko-ovella ja keittiössä vuorotellen tehden en yhtään mitään. Mikään ei etene, paitsi aika. Sitten päätän että en tee mitään, koska en saa aikaiseksi ja lösähdän aurinkotuoliin, eikä aikaakaan kun pitää jo nousta ruokkimaan lapsia ja nukuttamaan ja vaihtamaan vaippaa ja auttamaan legojen kanssa ja ja jajajajaja.. Sitten vain alkaa ärsyttämään ja se jos jokin on kuluttavaa.

Helpotus valtaa mielen, kun tietää että kohta on talvi ja ainoat ulkona tehtävät hommat on lumien kolaaminen ja puiden kantaminen. Ei rikkaruohoja, ei aidan rakentamista, ei ruohonleikkuuta, ei kukkien kastelua, ei marjojen poimintaa... Talvella on aikaa ja jaksamista pitää koti siistinä ja kivana.

Talvessa on toki ne rasittavat miinuspuolet, kuten runsas pukeutuminen, lumen kulkeutuminen sisälle ja loputon kylmyys. Mutta ainakin nyt tuntuu että se on vähän se, verrattuna tähän tämänhetkiseen olotilaan kun ei saa mitään tehtyä ja hommat vaan kasaantuu ja kasaantuu.

Ja ideahan tähän postaukseen lähti siitä, että en tosiaan ole vieläkään saanut siivottua kokonaan sitä pahkeisen kodinhoitohuonetta. Mikä kumma siinä on että ei yhtä tasoa ja koria saa raivattua siitä paikoilleen.
Täytyy varmaan käydä ottamassa siitä kuva ja pistää julkisesti näkyville, että ihmiset voisivat vähän sättiä mua, jospa se siitä siivoutuisi sitten kun alkaisi allekirjoittanutta hävettämään. Enkö tosiaan sen vertaa arvosta sitä "lisätilaa" josta monet vain haaveilevat, että en voi sitä siivota. Tai ehkä kyse onkin juuri siitä, että minulla on se monien haaveilema lisätila, joka on suljettavan oven takana. Siellä saa sotkea rauhassa, siellä saa olla juuri sen näköistä kun haluaa olevan, eikä kenenkään tarvitse nähdä sitä. 

Noh, en tiedä. Siivottava se läävä kuitenkin on, oli kesä taikka talvi!

PS. superkivaa tulossa!!!! Me ollaan Tula-kantokiertueella mukana, whoopwhoop! siitä lisää myöh.

1 kommentti:

  1. Meillä ainakin vanha asunto pysyi siistimpänä kuin tämä jossa on edes vähä paremmin tilaa :D mistä lie johtuu :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Muistathan kunnioittaa yksityisyyttämme julkaisematta meidän henkilökohtaisia tietoja, kiitos!