tiistai 13. elokuuta 2013

# 20 - kirjojen lumossa

Varmasti jokainen on lukenut joskus joitain kirjoja. Toiset pakottamalla, toiset taas vapaaehtoisesti. Toiset lukee vähän hitaammin, toiset nopeammin. Toiset on alkanut lukea vasta aikuisiällä, kun toiset taas ovat lukeneet jo lapsesta. Joku tykkää fantasiakirjoista, toinen taas elämänkerroista. Toiset lukee mieluummin taas lehtiä ja joku pitää tietosanakirjoista. Joku lukee mielellään vain nettisanomalehtiä ja blogeja (kröhöm). Lukutaito jokatapauksessa on taito, jonka osaa lähestulkoon kaikki 7+ ikäiset. Lukemisen taito taas on asia erikseen..
Meillä Isosisko kiinnostui kirjoista viimetalvena. Meillä ei ollut montaa kirjaa, pari hassua vain. Kun huomasin että tyttöhän istuu sohvalla muutaman kirjan kanssa tunninkin, aloin ostamaan lisää kirjoja. Ostin kirjoja lähinnä kirpputoreilta. 

Kerran poikkesin paikkakuntamme pääkirjastoon ja sieltä mukaan lähti kirjoja 1€ kpl hintaan. 


Tuli kesä ja kirjat lakkasi kiinnostamasta. Touhua kun oli kaikkea muutakin. Kirjat oli kaapissa ja niihin saatettiin koskea ehkä kerran viikossa.


Nyt kuitenkin parina päivänä kirjat ovat alkaneet kiinnostaa enemmän. Niitä kannetaan kaapista olohuoneen sohvalle ja selaillaan. Pyydetään isiä lukemaan ja pyydetään äitiä lukemaan. Katsellaan ja kanniskellaan ympäriinsä. Tänään aamupäivällä tyttö luki kirjoja ja totesi että "tämän luki jo.. tämän luki jo... tämän luki jo.." ja heitteli kirjoja eteenpäin. Ajattelin että nyt pitäisi saada taas uusia kirjoja meidän pienelle "lukutoukalle" ja lähdimme samaiseen kirjastoon jossa viiimeksikin vierailimme poistohyllyllä. Tälläkertaa kirjojen hinta tosin oli muuttunut. Nyt kaikki poistohyllyn kirjat olivat 0,50€/kpl ! Siis että eurolla saa kaksi kirjaa?! Teimme 14€ ostokset... MAHTAVAA! :-)

Itse en ole kovin hyvä lukemaan mitään aikuisten kirjoja. Saatika sitten muitakaan. Olen niiiiin hidas lukemaan että ehdin kyllästyä ennenkuin pääsen sivulle 10. Olen kuitenkin lukenut koko Twilight-sarjan, Yösyötön ja Tarhapäivän sekä muutaman muun.. Mutta tosiaankin riittää sormet ja varpaat laskemaan aikuisiällä luettujen kirjojen määrän. Toivottavasti meidän lapset kiinnostuisivat kirjoista toisella tapaa, ainakin tuemme heitä parhaamme mukaan.

Millainen lukija sinä olet? Onko teillä paljon aikuisten kirjoja? Entäpä lasten?

kuvituksena toimii meidän uudet kirjat sekä kaikki meidän lastenkirjat yhdessä.

1 kommentti:

  1. Lukutoukka ja kirjojen hamstraaja ilmottautuu! Siinä jossain vaiheessa teini-iän kynnyksellä en meinannut enää löytää luettavaa kirjaston lastenosastolta kun kaikki oli jo luettu. Ja mä luen mitä vaan, vaikka maitopurkin kylkeä jos ei parempaa satu löytymään. Mulla on laatikollinen kirjoja ullakolla, siis niitä omia. Lastenkirjoja oon täältä ostellu kirpputorilta vaikka millä mitalla, tekosyyllä, että jos me joskus suomeen muutetaan niin sitten on ainaki ruotsinkielisiä lastenkirjoja omasta takaa kielenkehityksen tueksi. Hahah! Luen suomeksi ja ruotsiksi mutta englanniksi ei onnistu. Tulkaa meille niin kolutaan lähikirppareiden hyllyt tyhjiksi edullisista lastenkirjoista;).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Muistathan kunnioittaa yksityisyyttämme julkaisematta meidän henkilökohtaisia tietoja, kiitos!