lauantai 14. joulukuuta 2013

# 51 - ommellen

Flunssa jatkuu, mutta hiukan on parempi olo. Mulla oli rästissä yhden peiton valmistus ja eilen sainkin sen takakappaletta vaille valmiiksi! Tänään sitten suuntasin aamupalan jälkeen kangaskauppaan ostamaan takakangasta. Mukaan tottakai tarttui muutakin ja ei muuten ollut hutiostoja, ei ei, ollenkaan! 

Ostin nimittäin suloista tonttu-kangasta joka on suunniteltu jo noin 1940-luvulla. Päätin että tänä jouluna meillä on keittiössä jouluverho!! Ajelin kotiin ja hyökkäsin ompelukoneen kimppuun samantein. Ommella hurruuttelin pari käännettä ja silitin kankaan. Humps vaan ja verho oli ikkunassa ja voi miten se on hie-no!!! ihan itkettää, että mitä itte sen tein!


Ostin kangaskaupasta myös turkoosia ja vaaleanpunaista tähtikangasta. Niistä ompelin lastenhuoneeseen uuden ihanan viirin. Värit ei oikein pääse oikeuksiinsa näissä surkeissa ja hämärissä puhelimella näpsityissä kuvissa. Näistä siis tulee parempaa kuvaa toisena päivänä.


Se tärkeinkin valmistui, eli tilkkupeitto. Olen kyllä tosi tyytyväinen peittoon. Jälki on siistiä ja siitä tuli kivan kokoinen ihan vaikka nukkumispeitoksikin. JES!


Ompelin myös aikaisemmin ostamastani tähtikankaasta pari viiriä jotka ovat myynnissä, sekä sitten tänään ostamastani vaaleanpunaisesta kankaasta miniviirin joka myös etsii uutta kotia! :-)


 Päivä oli merkillisen leppoisa, flunssasta huolimatta! Mies teki ruokaa ja hoiti lapsia sillä aikaa kun minä ompelin. Ah miten terapeuttista tuo ompelu onkaan! Varsinkin silloin kun saa jotain valmiiksi! Ja tänään tuli valmista oikein urakalla, jippii!


Työpöytä oli paripäivää ihan järkyttävässä kaaoksessa. Langanpätkiä ja kankaita oli sielläsuntäällä ja tavaroita tippui pöydältä kun pyörittelin siinä kankaita.
Sain kuitenkin vähän siivottua pöytää ja nyt tässä sentään mahtuu istua kirjoittelemassa blogia ja syömässä iltapalaa! (tuo kasa tossa pöydänkulmalla on tupperwarejuttuja jotka odottaa jotain järkevää säilytysratkaisua ja sen päällä on postitettavia/myytyjä vaatteita).


Tällä hetkellä tunnelma on väsynyt, virunut, nuhainen ja tukkoinen. Yskittää ja särkee. Joten, otan hiukan kuumaa juomaa, särkylääkettä ja sitten painun nukkumaan.


Jep, istun kaulahuivi kaulassa ja pipo päässä tässä koneella. Ei tosin ole kuumetta tai edes nousemassa, mutta tuntuu paremmalta kun on enemmän päällä! Huomatkaa langanpätkä paidassa. Huomatkaa myös harittavat silmät jotka ei jaksa katsoa samaan suuntaan enää tässä vaiheessa iltaa, haha! :-)

Hyvää viikonlopun loppua kaikille! Pysykäähän terveinä! :-) 

11 kommenttia:

  1. tosi kaunis oot tossa vikassa kuvassa, oikeasti :)

    VastaaPoista
  2. Minkä merkkinen ompelukone sulla on? Mistä oot ostanu sen? Onko se hyvä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on tommonen Lidlistä ostettu halppis. Isäni sen osti mulle ja äitille yhteiseksi mutta minulle se jäi. Oon olluy kyllä ihan älyttömän tyytyväinen koneeseen!

      Poista
  3. Mua jotenkin hymyilyttää, että sä olet innostunut noin paljon käsitöistä, kun muistan miten me peruskoulussa pelleiltiin käsityötunnit, ja oltiin aina viimeisinä valmiita :D Ja olen myös vähän kade, kun ite täällä just tuskailen kun päätin tehdä käsitöitä joululahjaksi, eikä meinaa sujua sitten mitenkään, ja sä olet kipeenäkin noin tehokas! Oot kyllä mahtava tyyppi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin puhumattakaan siitä että mulla ei ole edes lapsia, joita vois syyttää omasta saamattomuudestani :D Ehkä joudun myöntämään että olen laiskimus.

      Poista
    2. Haha! SÄ oot mahtava tyyppi, oot leiponu pipareitaki!! ;-)

      Mä just tänään mietin, että voivoi, olisikohan Sunin A. tai Suoniemen E. uskonu, että jonain päivänä MINÄ ompelen tilkkupeittoja ja viirejä ilman että yhtään neulaa menee poikki tai että pitää juosta kassi päässä ympäri kotia?! ;--D

      Tuo peitto oli _PAKKO_ saada vklp valmiiksi että sen saa maanantaina matkaan ja siitä sain sitten inspiraatiota ommella muutakin. Eniten tykkään peitosta ja verhosta! :-)

      Poista
  4. Oikeen mukavaa kuulla, että sulla noin hyvä yhteys isääsi, että ompelukoneen yms.

    Mutta, miten olet varautunut tällaiseen ?

    http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013121517831551_uu.shtml

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kerran tiedät isä-taustani, niin luulisi sinun tietävän myös kenestä puhun, kun puhun isästä ;)

      Poista
  5. Oi kuinka suloinen lastenhuone, ja tuo tilkkupeitto näyttää tosi kivalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Lastenhuonekin näyttää paljon raikkaammalta kun saisi huoneen värit ja yksityiskohdat kuvattua kunnon valossa. Mä kyllä tykkään tuosta huoneesta vaikka se pikkuinen onkin.. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Muistathan kunnioittaa yksityisyyttämme julkaisematta meidän henkilökohtaisia tietoja, kiitos!